cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

PostgreSQL installation issues

Highlighted
Level 2 Adventurer

PostgreSQL installation issues

Hello everyone. I'm new to the community and to postgresql too :) I have used Postgresql 10 (64 bit) for a month or so on Windows 8.1. No problems until a few days ago. As I was having issues connecting a DB, I decided  to unistall Postgresql and run the installation again. 

I have been repeating the procedure over and over. Everytime I get this sort of error message:

 

error running C:\Users\Administrator\AppData\Local\Temp;\postgresql_installer_38324d7a3d\getlocales.exe : child killed: unknown signal

 

removing ";" after "C:\Users\Administrator\AppData\Local\Temp" I got

 

error running C:\Users\Administrator\AppData\Local\Temp\postgresql_installer_c0c21c4a26\getlocales.exe : child killed: unknown signal

 

I checked COM SPEC (it was ok) and removed osm2pgsql from PATH (environment variables)  but i got

error running C:\Users\Administrator\AppData\Local\Temp\postgresql_installer_be50cc7035\getlocales.exe : child killed: unknown signal

 

 

What do I do wrong? I got stuck. Thank you 

12 REPLIES 12
EDB Team Member

Re: PostgreSQL installation issues

Which installer are you using?

Level 2 Adventurer

Re: PostgreSQL installation issues

postgresql- 10.0-1-windows-x64

Moderator

Re: PostgreSQL installation issues

Hi,

 

We are trying to replicate the issue at our end but not able to replicate the same. However we are suspecting that the uncleaned components or change in the environment is causing this issue.

 

We will need below information from your server to troubleshoot this issue further as the issue is not reproducible at our end ,

1> Bitrock Installer logs located at temp directory

2> List/snapshot of available VC++ redistributable

 

Level 2 Adventurer

Re: PostgreSQL installation issues

Hi, 

 

1-  I have never used BitRock Installer before..so bear with me. I hope the log I found is the right one:

Log started 11/01/2017 at 13:14:19
Preferred installation mode : win32
Trying to init installer in mode win32
Mode win32 successfully initialized
Preparing to Install
Preparing to Install
Creating directory C:\Program Files (x86)\demo-1.0
Creating directory C:\Program Files (x86)\demo-1.0\docs
Creating directory C:\Program Files (x86)\demo-1.0\lib
Unpacking files
Unpacking C:\Program Files (x86)\demo-1.0\docs\license.txt
Unpacking C:\Program Files (x86)\demo-1.0\docs\readme.html
Unpacking C:\Program Files (x86)\demo-1.0\docs\readme.txt
Unpacking C:\Program Files (x86)\demo-1.0\lib\libdummy.so
Creating directory C:\Program Files (x86)\demo-1.0\bin
Unpacking files
Unpacking C:\Program Files (x86)\demo-1.0\bin\logo.ico
Unpacking C:\Program Files (x86)\demo-1.0\bin\demo.txt
Unpacking C:\Program Files (x86)\demo-1.0\bin\postinstallation.bat
Unpacking C:\Program Files (x86)\demo-1.0\bin\SED.EXE
Creating Desktop Shortcut for Demo Project
Executing final installation script
Script output:

C:\Program Files (x86)\BitRock InstallBuilder for Windows 17.10.0\bin>set string="C:\PROGRA~2\demo-1.0"

C:\Program Files (x86)\BitRock InstallBuilder for Windows 17.10.0\bin>set string="C:/PROGRA~2/demo-1.0"

C:\Program Files (x86)\BitRock InstallBuilder for Windows 17.10.0\bin>""C:\PROGRA~2\demo-1.0"\bin\sed" "s|@@installdir@@|{"C:/PROGRA~2/demo-1.0"}|g" ""C:\PROGRA~2\demo-1.0"\bin\demo.txt" 1>""C:\PROGRA~2\demo-1.0"\bin\demo1.txt"

C:\Program Files (x86)\BitRock InstallBuilder for Windows 17.10.0\bin>""C:\PROGRA~2\demo-1.0"\bin\sed" "s/{//;s/}//" ""C:\PROGRA~2\demo-1.0"\bin\demo1.txt" 1>""C:\PROGRA~2\demo-1.0"\bin\demo.bat"

C:\Program Files (x86)\BitRock InstallBuilder for Windows 17.10.0\bin>del ""C:\PROGRA~2\demo-1.0"\bin\demo.txt"

C:\Program Files (x86)\BitRock InstallBuilder for Windows 17.10.0\bin>del ""C:\PROGRA~2\demo-1.0"\bin\demo1.txt"

Creating Uninstaller
Creating uninstaller 25%
Creating uninstaller 50%
Creating uninstaller 75%
Creating uninstaller 100%
Installation completed
Log finished 11/01/2017 at 13:14:51

 

 

2- This is the screenshot of VC++ redistributablesCattura di schermata (1).png

 

 

 

Moderator

Re: PostgreSQL installation issues

Hi,

The shared logs seems to be not related to postgres, could you please check your temp folder for logfile like install-*.log for example install-postgresql.log and shared the same with us.

In addition to the above log could you please let us know the exact location or information from where you have downloaded the postgres installer.

Level 2 Adventurer

Re: PostgreSQL installation issues

I downloaded postgresql-10.0-1-windows-x64 from https://www.enterprisedb.com/downloads/postgres-postgresql-downloads#windows

I ran a Debug Run (??) in BitRock and saved the log. It took me sometime to find out that BitRock logs in my PC are not saved in C:\Temp but in C:\Users\Administrator\Documents\InstallBuilder\output..(no Temp folder found in Administrator)...perhaps I didn't get the BitRock procedure yet..

Here is the log I found related to postgres

 

Executing <initializationActionList>
Executing <initializationActionList>
Executing <preInstallationActionList>
Executing <preInstallationActionList>
Evaluating set of rules with 'and' evaluation logic
Properties of element <compareText>:
<logic> : "equals" -> "equals"
<negate> : "0" -> "0"
<nocase> : "0" -> "0"
<text> : "${checkForUpdates}" -> "0"
<value> : "1" -> "1"

Evaluating rule <compareText>
Result is '0'
Rule evaluation logic is 'and', no need to evaluate other rules
Rules are false
Evaluating set of rules with 'and' evaluation logic
Properties of element <compareText>:
<logic> : "equals" -> "equals"
<negate> : "0" -> "0"
<nocase> : "0" -> "0"
<text> : "${checkForUpdates}" -> "0"
<value> : "1" -> "1"

Evaluating rule <compareText>
Result is '0'
Rule evaluation logic is 'and', no need to evaluate other rules
Rules are false
No rules provided, returning 'true'
Executing <preShowPageActionList>
Executing <validationActionList>
Executing <postShowPageActionList>
No rules provided, returning 'true'
No rules provided, returning 'true'
Preparing to Install
Executing <readyToInstallActionList>
No rules provided, returning 'true'
No rules provided, returning 'true'
Preparing to Install
Executing <readyToInstallActionList>
No rules provided, returning 'true'
No rules provided, returning 'true'
Creating directory C:\Program Files (x86)\sample-1.0
Unpacking files
Executing <actionList>
Directory already exists: C:\Program Files (x86)\sample-1.0
Unpacking files
Unpacking C:\Program Files (x86)\sample-1.0\postgresql-10.0-1-windows-x64.exe
Executing <actionList>
Executing <postInstallationActionList>
No rules provided, returning 'true'
Creating Shortcut for Uninstall test
No rules provided, returning 'true'
Executing <postInstallationActionList>
Creating Uninstaller
Creating uninstaller 25%
Creating uninstaller 50%
Creating uninstaller 75%
Creating uninstaller 100%
Installation completed
Executing <postUninstallerCreationActionList>
Executing <postUninstallerCreationActionList>
Log finished 11/01/2017 at 15:07:56
Executing <finalPageActionList>

 

Moderator

Re: PostgreSQL installation issues

Hi,

 

Can you please check two things::

 

1. Right Click on the installer > go to properties, is there an unlock or locked option. If one is there please make sure you unlock or uncheck the locked option.

2. Second, can you please confirm if you are running the installer using "Run as Administrator" option?

 

If these do not work, can you share the locale / language of the system.

 

Amit

Level 2 Adventurer

Re: PostgreSQL installation issues

Hi AmitSharma,

I am running the installer using the "run as  Administrator" option. Unfortunately I am not able to locate the lock unlock option you are asking me to. Here a screenshot of installer general Tab Cattura di schermata (3).png

 

Today, I have tried to create a new local account on my pc. I ran the installer there but no luck :( 

 

 

 

 

Level 2 Adventurer

Re: PostgreSQL installation issues

I forgot to add a screenshot of  locale system

Cattura di schermata (4).png